DutchBaroqueLOGOS_13

Het professionele orkest bestaat uit een vaste kern jonge (internationaal) vermaarde barokspecialisten; musici van het allerhoogste niveau. Veelzijdig, inspirerend en innovatief, toegelegd op de muziek uit de 17e en 18e eeuw. Naast deze vaste kern van musici wordt het orkest aangevuld met jonge musici die het conservatorium (net hebben) verlaten.

Hoofddoel van het orkest is het uitvoeren van bekende en onbekende oude muziek, met in de breedste zin aandacht voor de authentieke uitvoeringspraktijk. Hiertoe zijn bronnenonderzoek, hoog gekwalificeerde musici, (kopieën van) authentieke instrumenten, ‘Urtext’ partituren en een gespecialiseerde artistiek leider onmisbaar. Dát is de basis om zo dicht mogelijk bij een partituurgetrouwe, in wetenschappelijk onderzoek gewortelde (authentieke) uitvoering te komen, en zodoende bij de meest intense beleving daarvan voor zowel uitvoerenden als luisteraars.

Op zaterdag 13 juni staan de audities gepland voor het Dutch Baroque Orchestra. Meld je aan door het formulier in te vullen bij Contact – Audities.